Smarthome apparaten

De beste robotstofzuigers van 2019

In dit blog vergelijken we verschillende robotstofzuigers uit verschillende prijsklassen. De kwaliteit en de functies van een robotstofzuiger hebben grote impact op de prijs.

Waarom een robotstofzuiger?

Veel mensen zien het nut van een robotstofzuiger nog niet in. Vaak hoor je dan argumenten als: “hij kan toch niet op de bank komen?” en “straks valt hij van de trap”. Op de bank kan hij inderdaad niet komen, maar de meeste intelligente robotstofzuigers vallen niet meer zomaar van de trap. Een robotstofzuiger is handig omdat hij elke dag of nacht automatisch door je huis heen rijdt om schoon te maken. Hoe minder stof er blijft liggen hoe minder snel het vies wordt. Toegegeven: je zult nog steeds af en toe zelf moeten stofzuigen, maar de robotstofzuiger neemt je 80% van het werk uit handen.

Budget robotstofzuiger

Dirt Devil M612 Spider 2.0 robotstofzuigerTegenwoordig kan je vrij goedkoop een robotstofzuiger kopen. Deze zal niet over geavanceerde functies beschikken zoals laserbesturing, voice control of een app. Maar als je eens wil kijken wat een robotstofzuiger doet dan zijn er genoeg instapmodellen verkrijgbaar. Voor net iets meer dan € 100,- heb je al een Dirt Devil M612 Spider 2.0. Deze basis robostofzuiger doet alles wat een robotstofzuiger moet doen. Dit is een “domme” robotstofzuiger, dat houdt in dat hij gaat rijden en zodra de stootbumper aan de voorkant merkt dat hij niet verder kan draait hij telkens een stukje om zo de hele kamer door te komen. Het nadeel hiervan is dat de Dirt Devil niet altijd goed om kan gaan met zaken als schuine stoelpoten. Hier botst hij soms hard tegenop wat soms zelfs voor lichte beschadigingen zorgt. Verder ruimt deze robotstofzuiger erg goed op en is het filter makkelijk schoon te maken. Op één acculading kan deze goedkope robotstofzuiger ongeveer 110 m2 schoonmaken.

Bekijk hier alle specificaties en prijzen van de Dirt Devil M612 Spider 2.0.

Robuuste middenklasser

iRobot Roomba 960 robotstofzuigerDe iRobot Roomba 960 is een goede en robuuste robotstofzuiger voor net iets onder de 500 euro. De 900 serie is op dit moment de meest luxe serie van iRobot robotstofzuigers. Deze robotstofzuiger scant de ruimte en meet ook de hoeveelheid stof op bepaalde plekken. Blijkt nu dat sommige plekken vaak stoffiger zijn dan andere? Dan zal de robotstofzuiger deze plekken extra grondig reinigen. Als de accu bijna leeg is dan gaat de robotstofzuiger zichzelf opladen op het basisstation. Was het schoonmaakprogramma nog niet klaar? Dan gaat hij verder waar hij gebleven was. De robot is ook aan te sturen met Google Home, Amazon Alexa en natuurlijk via de app. Je kunt een schema instellen met dagen en tijden waarop de robot moet stofzuigen. Zo kun je elke keer thuiskomen in een schoon huis!

Bekijk hier alle specificaties en actuele prijzen van de iRobot Roomba 960.

Robotstofzuiger met afvalbak

iRobot Roomba i7+ robotstofzuigerHet nadeel van de meeste robotstofzuigers is dat ze vaak geleegd moeten worden. Er is vaak niet veel ruimte voor een grote opvangbak voor stof. Gelukkig is daar nu iets op gevonden. Er zijn tegenwoordig robotstofzuigers verkrijgbaar die een afvalbak hebben op hun laadstation. De iRobot Roomba i7+ is zo’n robotstofzuiger. Deze robotstofzuiger is wel prijzig met een prijskaartje van meer dan 1000 euro. Deze luxe robotstofzuiger heeft dan wel bediening via een app en Google Home of Amazon Alexa. Ook scant deze de ruimte met laser techniek waardoor hij nooit ergens tegenaan knalt. Je kunt ook precies aangeven wat er schoongemaakt moet worden door de Smart Maps technologie van iRobot. Benieuwd of jouw internet snel en sterk genoeg is deze apps te ondersteunen? Dan kan je eenvoudig online je provider vergelijken op ontvangst en snelheden. Zijn deze in orde, dan moet het besturen van de smart robotstofzuiger geen probleem zijn. Als de robotstofzuiger vol is dan keert deze vanzelf terug naar het basisstation om te legen, en ook als de accu leeg is gaat hij zelf opladen. Dit is echt de top onder de robotstofzuigers!

Bekijk hier alle specificaties en actuele prijzen van de iRobot Roomba i7+.

Bonus: Robotstofzuiger die kan dweilen!

Ecovacs Deebot OZMO930 robotstofzuiger en dweilrobotEen robotstofzuiger is leuk, maar je moet nog steeds zelf dweilen. Of toch niet? De Ecovacs Deebot OZMO930 kan stofzuigen én dweilen! Deze robotstofzuiger scant bij de eerste keren dat hij rondrijdt je woning en maakt een plattegrond van je huis. In de app kan je vervolgens aangeven welke delen gedweild en gestofzuigd moeten worden. Natuurlijk moet je zelf ook nog af en toe stofzuigen en dweilen, maar de Ecovacs Deebot neemt je behoorlijk wat werk uit handen. Het waterreservoir moet ook af en toe gevuld worden, maar je krijgt vanzelf een melding in de app als dit moet gebeuren. Met iets meer dan 500 euro is dit apparaat aan de prijzige kant, maar je hebt dan wel een alleskunner in huis waar je veel plezier van gaat beleven.

Bekijk hier alle specificaties en actuele prijzen van de Ecovacs Deebot OZMO930.

De smart robotstofzuiger

De budget robotstofzuiger zuigt je huis, maar is niet vanaf een afstandje te besturen. Heb je een smart robotstofzuiger, dan kan dit wel. Deze is namelijk via een app aan je mobiele telefoon te koppelen. Hiervoor maak je gebruik van Wifi of een eigen internetbron. Ben je benieuwd of het internet in jouw woning geschikt is voor het besturen van de smart robotstofzuiger? Dan kan je eenvoudig even je internet abonnement vergelijken en controleren.

Heb je vragen over robotstofzuigers? Of heb je tips voor andere lezers? Laat ze gerust achter in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *