Geen categorieSmarthome apparaten

De nieuwe Apple iPhone 13, deze dingen moet je weten

Apple heeft deze week de nieuwe iPhone 13 en 13 Pro onthuld. Het toestel lijkt veel op de iPhone 12 aan de buitenkant, maar aan de binnenkant zijn er toch een hoop zaken verbeterd. We hebben deze zaken voor je op een rijtje gezet zodat jij volledig op de hoogte bent als je een nieuwe iPhone aan wil schaffen.

Opslagruimte

Waar de iPhone 12 verkrijgbaar was in 64, 128 of 256 gigabyte is de nieuwe iPhone 13 verkrijgbaar in vier mogelijke opslagruimtes. Het instapmodel heeft 128 GB en daarnaast zijn er ook 256 en 512 GB modellen te krijgen. Daarnaast is de iPhone 13 Pro ook in een 1TB uitvoering verkrijgbaar. Dit is uiteraard handig als je veel met bestanden of video doet op je iPhone. De camera’s zijn in staat tot zeer hoge kwaliteit video, wat ook weer extra opslagruimte kost natuurlijk. Let wel op als je een iPhone met veel opslag neemt dat je iCloud abonnement niet automatisch mee verhoogd, dus wil je veel op je iPhone zetten en zeker weten dat dit allemaal veilig is? Dan is een iCloud abonnement met veel opslagruimte zeker aan te raden.

Nóg snellere chipset

De nieuwe iPhone 13 is voorzien van een nieuwe chipset, namelijk de nieuwe A 15 Bionic-chip. Deze is gemaakt op 5nm waardoor deze chip sneller is en minder stroom verbruikt voor berekeningen. Of je dit snelheidsverschil gaat merken als je nu een iPhone 11 of 12 hebt is de vraag, maar als je een oudere iPhone hebt dan zal het zeker een hele vooruitgang zijn.

Accuduur

De iPhone 12 en 12 Pro hadden al een zeer goede accuduur. Maar door het toestel net wat zwaarder te maken en te werken met een nieuwe chipset die wat krachtiger is maar ook wat zuiniger kan er uit de iPhone 13 ongeveer 1,5 uur gebruik per laadbeurt uit de nieuwe accu gehaald worden. Voor de iPhone 13 Pro is dit zelfs ongeveer 2,5 uur.

Nieuwe camerafuncties

De iPhone 13 krijgt twee nieuwe camerafuncties. De eerste (en volgens ons indrukwekkendste) is het automatisch scherpstellen op het hoofdonderwerp tijdens filmen. Hierdoor kun je cinematische filmbeelden maken met één druk op de knop. Deze functie is ook handmatig te gebruiken, zodat je tijdens het filmen je focuspunt kan veranderen zoals je dat ook vaak in films ziet. Daarnaast heeft Apple ook de macrofunctie van de groothoeklens verbeterd. Je kunt nu op een afstand van 2 centimeter van je onderwerp scherpstellen en nog mooiere macrofoto’s maken met je iPhone.

Ga jij een nieuwe iPhone 13 aanschaffen en wat vind je van dit nieuwe toestel dat Apple uitgebracht heeft? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *