Geen categorieSmarthome apparaten

Tips om op een effectieve manier energie te besparen op kantoor

Als ondernemer zoek je voortdurend naar mogelijkheden om de kosten te drukken. Lagere kosten betekent immers een hogere winst! Tegelijkertijd zoek je naar innovatie. Het gebruik van domotica binnen je kantoor maakt het mogelijk om processen te automatiseren. Denk aan de verlichting die automatisch wordt ingeschakeld aan het begin van de werkdag. Dit biedt kansen om te besparen op de energiekosten. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het gebruik van een online energievergelijker. Op deze pagina lees je meer over het op effectieve manier besparen op de energiekosten.

Tip 1: goedkope energieleverancier kiezen voor je bedrijf

De eerste stap in het besparen op de energiekosten is een goedkope energieleverancier kiezen. Dit doe je door gebruik te maken van een online tool, welke de energietarieven van verschillende partijen met elkaar vergelijkt. Let op, je moet vaak vooraf aangeven dat je op zoek bent naar zakelijke leveranciers. Het levert je mogelijk een aantrekkelijker tarief op voor de stroomvoorziening binnen je kantoor. Sluit het contract voor een of meerdere jaren af en controleer jaarlijks of het tarief nog steeds gunstig is. Soms loont het om al snel weer over te stappen.

Tip 2: laat de verlichting automatisch uitschakelen

Het komt binnen ieder kantoorpand voor; een medewerker die de lampen vergeet uit te zetten aan het eind van de dag. Door voor een oplossing in de domotica te kiezen, laat je de verlichting automatisch uitschakelen om 18.00 uur. Direct een goede motivatie voor collega’s om voor dat moment naar huis te gaan! De verlichting laat je op dezelfde manier een volgende werkdag automatisch inschakelen. In het weekend laat je de lampen op kantoor uitgeschakeld.

Tip 3: kies voor led verlichting in je kantoorruimte

Een derde tip om energie en kosten te besparen, is de keuze voor led verlichting. Wanneer je voor domotica kiest, zal je bijna genoodzaakt worden om ook voor slimme led lampen te kiezen. Het voordeel van led verlichting is dat het veel minder energie verbruikt. Daarbij gaan de lampen veel langer mee, waardoor je ook in de aanschaf van nieuwe lampen op de kosten kunt besparen. 

Kies je voor de klassieke witkleurige led lampen, of ga je voor lampen die van kleur kunnen veranderen? Zeker wanneer de lampen bijvoorbeeld achter een logo of in een sfeervol hoekje van je kantoor gebruikt worden kan dit een leuke toevoeging zijn! Je bedient de lampen via een app.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *