BeveligingGeen categorie

Je eigen website hosten, waarom een dedicated server je volgende stap zou moeten zijn

Als je een eigen website hebt dan komt daar een hoop bij kijken. Er moet een domeinnaam verzonnen worden, een website gebouwd worden en dit alles moet ook ergens gehost worden. Soms begin je net als ik met het hosten van je eigen website op een server thuis. Echter komt er bij het configureren van een server toch behoorlijk wat kijken. Daarnaast zijn de meeste particuliere of zakelijke verbindingen niet snel genoeg om een website te hosten. Laat staan om een goede beveiliging te hebben. In dit stukje kijken we naar verschillende hosting oplossingen en waarom je het beste over kan stappen naar een dedicated server.

Shared hosting

De volgende stap is vaak shared hosting. Dit wil zeggen dat je een server deelt met een aantal andere websites. Dit houdt de kosten laag maar kan bij veel belasting ook zorgen voor een langzamere website. Ook weet je niet wat er nog meer op dezelfde hosting draait en hoe schadelijk deze websites kunnen zijn voor jouw organische vindbaarheid. Draait er bijvoorbeeld een website over hetzelfde onderwerp op hetzelfde IP-adres, dan kan het zijn dat Google dit ziet als één website en maar een van de twee hoog in de zoekmachines laat zien. Als een van de andere websites gehackt wordt of op bepaalde momenten veel verkeer trekt kan jouw website daar onder leiden. Dus wil je je website professionaliseren? Dan is het tijd voor de volgende stap!

Virtual private server

Met een VPS huur je een stukje van een server, maar heb je je eigen IP-adres en deel je deze niet met andere websites. een VPS is vaak wat duurder en vereist iets meer kennis van zaken. Je kunt een VPS zowel managed als unmanaged afnemen. Een managed VPS wil zeggen dat iemand anders voor jou het beheer doet en zorgt dat alles netjes blijft draaien. Je kunt op een VPS vaak meerdere websites hosten en een VPS is vaak ook makkelijk op te schalen als dat nodig blijkt te zijn.

Dedicated hosting

Een dedicated server wil zeggen dat je een server compleet voor jezelf hebt. Deze server is helemaal naar jouw wensen te configureren en draait alleen jouw websites. Daarnaast kan je deze servers vaak upgraden en downgraden naar jouw wensen zodat je website altijd in de lucht is. Een snelle dedicated server kan er voor zorgen dat jouw websites sneller is en beter gevonden wordt in de organische zoekresultaten. Ook dedicated servers zijn managed en unmanaged af te nemen. Ik zou aanraden om een managed server te nemen, zo weet je zeker dat je software altijd up-to-date is en kan de 100% uptime gegarandeerd worden. Een dedicated server is vaak de duurste optie van bovenstaande, maar ook de meest snelle en stabiele oplossing. Heb je dus een professionele website? Of verdien je jouw geld met je website? Zorg er dan voor dat je niet bespaart op hosting kosten. Een dedicated server is een goede investering om te zorgen dat jouw website zo veel mogelijk oplevert.

Dit artikel is geschreven in opdracht van snel.com, de plek voor alle hostingoplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *