Geen categorieSmarthome apparaten

Je smart home uitbreiden met een tablet aan de muur

Er zijn verschillende manieren om je smarthome te besturen. Veel gaat tegenwoordig automatisch of met gesproken opdrachten. Maar soms is het toch handig om je smarthome te besturen met een app of een dashboard. Dit kan op je telefoon, maar wat is er vetter dan een dashboard op je tablet en deze aan de muur te hangen?

Tablet ophangen met een beugel

Natuurlijk kan je je tablet neerleggen of ergens neerzetten. Maar met een goede wandhouder voor je tablet kan je ook je tablet aan de muur hangen. Hiermee heb je op een vaste plek volledige controle over je smarthome en met de juiste beugel ziet dit er ook nog eens cool uit!

In dit artikel hebben we de Displine Companion Wall tablethouder getest voor de iPad Air 2.

Eerste indruk

Displine tablethouderDe tablethouder past mooi door de brievenbus dus je hoeft niet thuis te blijven voor de levering. De tablethouder is goed verpakt en komt met uitgebreide instructies. Het aluminium voelt degelijk aan en er worden verschillende accessoires meegeleverd om de tablethouder op te hangen. In het pakket zit het volgende:

  • Aluminium tablethouder
  • 4 schroeven met pluggen
  • Inbussleutel met twee boutjes om de tablet te zekeren in de houder
  • Verschillende rubber doppen om beschadiging te voorkomen

De tablethouder bestaat uit twee delen. Deze twee delen worden met zeer sterke magneten aan elkaar gehouden en ook nog met de bijgeleverde boutjes geborgd. Een slim systeem dat garandeert dat je tablet op een veilige manier aan de muur hangt. De gebruikte materialen zorgen voor een degelijke feel en een luxe afwerking.

Voor wie is dit product geschikt?

Dit product is voornamelijk gericht op gebruikers van een smarthome die wat meer controle willen en data inzichtelijk willen maken. Afhankelijk van de tablet en het smarthome systeem dat je gebruikt zijn hier verschillende mogelijkheden voor. De tablethouder die wij getest hebben is geschikt voor de iPad Air, maar er zijn ook tablethouders voor andere iPads en Samsung tablets.

Smart home dashboard apps

Een issue waar we zelf tegenaan liepen is het vinden van de juiste smart-home dashboard app. Voor Android is er veel verkrijgbaar, maar met de iPad ben je redelijk gebonden aan alles wat met Homekit werkt. Werkt jouw smarthome op Homekit, Homeassistant of Smartthings dan zit je altijd goed. Hiervoor zijn verschillende apps te krijgen die hier direct op inpluggen. Ons huidige smart-home werkt voornamelijk op Homey, Google Home en Hue, we hebben nog geen gepaste oplossing gevonden om deze allemaal te koppelen op de iPad. Ons advies is dan ook om je hierin te verdiepen voor je een tablethouder aanschaft, zodat je ook zeker weet dat je er gebruik van gaat maken.

Concluderend zijn wij erg onder de indruk van de tablethouder en de kwaliteit van dit product. Heb je een smart home en wil je next level gaan? Dan is het natuurlijk super vet om een tablet aan je muur te hangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *