Data verzamelaarsGeen categorie

Welke voordelen biedt een sim only abonnement?

Waarom zou je elk jaar een nieuw telefoontoestel moeten gebruiken? De meeste toestellen hebben een veel langere levensduur! Je kunt een toestel combineren met een abonnement, waarbij je in feite elke maand een deel van de aanschafprijs bovenop je gewone abonnementskosten betaalt, maar het kan ook anders. Met een sim only abonnement betaal je alleen voor het gebruik van het netwerk en niet meer voor het toestel. Logisch, want dat toestel moet je zelf regelen. Maar dat biedt wel een aantal mooie voordelen.

Het huis van de toekomst

Nu al bedienen we steeds meer dingen in huis met behulp van onze smartphone. We kunnen de verwarming een graadje hoger zetten, verlichting in- of uitschakelen, het alarmsysteem of de deurbel bedienen, enzovoort. Daarvoor heb je natuurlijk een snelle en stabiele internetverbinding voor nodig. De mogelijkheden daarvoor zijn legio, maar met name de goedkope sim only abonnementen zijn hiervoor erg in trek. Vaak heb je namelijk thuis nog een prima toestel liggen om voor dergelijke toepassingen te gebruiken. Het enige dat je dan nog nodig hebt, is toegang tot het internet.

Voordelen

Met een sim only abonnement behoud je zelf de volledige regie. Je gebruikt je eigen toestel, plaatst daarin de simkaart en je bent er klaar voor. Dit biedt een aantal voordelen:

  • Geen huur van een toestel, dus lage maandlasten
  • Vast bedrag per maand, geen verrassingen over de kosten
  • Geen BKR-registratie vanwege je telefoonabonnement
  • Zekerheid van een goede internetverbinding
  • Mogelijkheid tot onbeperkt gebruik van data

Samenwerking

Op het gebied van domotica volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Veel fabrikanten proberen hiervan een graantje mee te pikken. Maar soms lijkt het erop of verschillende ontwikkelaars ieder voor zich het wiel aan het uitvinden zijn, omdat ze niet voldoende met elkaar samenwerken. Op zich is dat natuurlijk wel te verklaren, want elk bedrijf heeft zijn eigen team van specialisten aan het werk om nieuwe innovatieve oplossingen te bedenken voor alledaagse problemen. Het is de bedoeling om steeds meer toe te werken naar standaard systemen, met name op het gebied van communicatietoepassingen. Dat maakt het voor de consument uiteindelijk ook allemaal een stuk eenvoudiger. Immers, deze systemen zijn juist bedoeld om het leven makkelijker te maken! Je smartphone wordt straks als het ware de joystick om je huis mee te bedienen. Bereid je maar alvast voor op de vele mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *