Aanstuurbare apparatenGeen categorie

Voetbalstanden bijhouden met je smart-home

Je zit op een mooie zondagmiddag thuis de 50e verjaardag van je schoonmoeder te vieren. In de Dorpsstraat 1 in Volendam. Precies op het moment dat Ajax in de Eredivisie om het kampioenschap moet spelen tegen Feyenoord. Natuurlijk staat de TV uit, je schoonmoeder is absoluut geen voetbalfan. Je baalt als een stekker. Gelukkig ben je hierop voorbereid. Je weet precies de tussenstand, zonder ook maar de TV aan te hebben of op je mobiele telefoon of smartwatch te kijken.

De lamp in de hoek begint langzaam rood te knipperen

Lamp knipperen domoticaHet is 14:50 en er zijn in de Amsterdam Arena 20 minuten gespeeld. De tussenstand is 0-0 en Ajax krijgt een corner. Bij de eerste paal kopt Klaas Jan Huntelaar de bevrijdende 1-0 voor de Amsterdammers binnen. De Arena ontploft maar aan de Dorpsstraat 1 gebeurt er iets heel anders. De Philips Hue lamp die al 2 jaar in de hoek staat begint langzaam groen te knipperen. Voor jou een teken dat Ajax in de Arena heeft gescoord: 1-0. De rest van de aanwezigen heeft geen idee wat er aan de hand is. Je doet het af met een kulsmoes. Iedereen gaat verder met waar hij gebleven is. Jij danst van binnen. Je bent blij. Superblij. Jouw team ligt op kampioenskoers.

Hoe is de lamp eigenlijk gaan knipperen?

Je bent slim geweest. Je hebt via een IFTTT koppeling jouw Philips Hue lampen laten knipperen bij ieder doelpunt die Ajax scoort (uitleg). In iedere kleur dat je wil. Het doelpunt van Ajax is de trigger geweest voor de domotica in jouw huis, in dit geval de Hue lampen. Via een systeem als Homey is iedere denkbare flow simpel in te stellen. De data aan IFTTT wordt geleverd door de wedcommunity voetbalwedden.net (waar je overigens handige wedtips kunt vinden) die de data beschikbaar heeft gesteld voor de domotica community wereldwijd.

Welke clubs zijn er allemaal beschikbaar?

Alle clubs uit de Eredivisie zijn beschikbaar, maar ook clubs uit de Premier League, Bundesliga, Superliga en een paar andere competities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *