Geen categorieSmarthome apparaten

Domotica remote control

Wie kent nog het huis van de toekomst? De inmiddels overleden Chriet Titulaar opende het 30 jaar geleden en stond in feite aan de geboorte van de domotica. Technologie die de dagelijkse woonomgeving comfortabel maakt zoals destijds een centraal stofzuigsysteem, zonnecellen en spraakherkenning.

Automatisch regelen

Het regelen van verlichting, klimaat, zonwering en veiligheid zijn belangrijke aspecten in de domotica. Een huis vol met sensoren om te meten wat de huidige situatie en prestaties zijn van de woning. Bij domotica hebben we het niet alleen over alle technische snufjes in huis, zoals draadloze schakelaars en een Sonos geluidssysteem. Bij domotica gaat het ook over het winnen van energie zodat alle apparaten hierop kunnen draaien. Met domotica is ontzettend veel mogelijk, volledig aan te passen op de wensen en manier van leven.

Slimme apparaten

De draadloze deurbel met pushnotificaties naar de smartphone met een live videoverbinding. Domotica moet wonen makkelijker, comfortabeler en veiliger maken. De voorzieningen die met domotica samen kunnen werken, zijn talrijk. Daartoe behoren verwarmingssystemen, airco-installaties, zonwering, verlichting en beveiligingssystemen. Ook huishoudelijke apparaten kunnen gekoppeld worden, zoals koffiezetters, koelkasten, magnetrons en ovens. Die apparaten worden aangestuurd met een smartphone of tablet.

Sensoren

Domotica kan ook nog een stapje verdergaan. Sensoren sturen de installaties aan. Met aanwezigheids- en bewegingssensoren, maar ook temperatuur- en lichtsensoren kunnen we het wooncomfort en de beveiliging verbeteren. De temperatuur- en lichtsensoren meten de temperatuur en lichtinval op ieder moment en kunnen zo de verwarming en zonverduistering aansturen. De aanwezigheids- en bewegingssensoren zorgen voor een juist binnenklimaat en hebben een beveiligingsfunctie als bewoners niet thuis zijn.

De iPhone of andere smartphone blijft in de huidige domotica de remote control. De iPhone wordt steeds belangrijker in ons leven. Het kostbaar apparaat dient dan ook beschermd te worden met een iPhone 11 hoesje. Het telefoonhoesje is op maat gemaakt en beschermt de iPhone tegen lichte valschade en krassen. Een goede backcover kan er bovendien goed uit zien en zorgt tegelijkertijd voor een degelijke bescherming die een val kan absorberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *