Doe het zelf systemenGeen categorie

5 tips om je eigen website op te starten

Er zijn allerlei redenen om een eigen website op te starten. Bijvoorbeeld om je hobby op een brede manier te presenteren of zakelijk gezien om je bedrijf online vindbaar te maken. Of om in het kader van domotica de wereld kennis te laten maken met alle voordelen. Als je met een eigen website begint, zijn een aantal stappen van wezenlijk belang. Het gaat dan onder meer om de naam van je website die je moet vastleggen. Domeinnamen zijn unieke namen op het internet en vormen het adres van je website. Bekijk hier de belangrijkste 5 tips om je eigen website op te starten.

1. Domeinnaam vastleggen

Het vastleggen van een domeinnaam is niet moeilijk, maar het is wel lastig om een goede naam te bedenken. Bovendien bestaat de kans dat de naam die je in gedachten hebt als bezet is, zoals Domoticajunkies.nl. Het is dus van belang om altijd even te checken of de gewenste domeinnaam nog vrij is. Denk daarbij eventueel ook aan het vastleggen van andere extensies, zoals .com, .eu, .de of .be.

2. Content Management System kiezen

Er zijn verschillende soorten contentmanagementsystemen om een keuze uit te maken. Een bekend en populair CMS dat ook geschikt is voor beginners betreft WordPress. Ook Joomla en Drupal zijn te gebruiken als CMS. Het voordeel is dat de installatiemenu’s eenvoudig zijn en de systemen gebruiksvriendelijk zijn met betrekking tot het beheer. Bovendien zijn er bij WordPress bijvoorbeeld allerlei templates die te gebruiken zijn.

3. Design en content toevoegen

Zo is bij de keuze uit templates het design af te stemmen op het doel en gewenste uitstraling van je website. Bijvoorbeeld heel zakelijk of meer met een creatieve inslag. Het CMS biedt verder de mogelijkheid om allerlei soorten content toe te voegen, zoals tekst, afbeeldingen en filmpjes.

4. SEO toepassen

Het toepassen van SEO is belangrijk als je een eigen website gaat starten. Denk daarbij aan het gebruikmaken van specifieke zoekwoorden in content. Of aan het antwoord geven op specifieke zoekvragen die je doelgroep heeft. SEO zorgt ervoor dat je website beter vindbaar is in de zoekmachine.

5. Hosting regelen

Als je de website hebt gemaakt, ben je er nog niet. De website moet namelijk ook nog online komen en daar is hosting voor nodig. Transip.nl biedt bijvoorbeeld voor kleine en grote websites hostingpakketten aan. Zo is het altijd mogelijk om voor een hostingpakket te kiezen dat afgestemd is op je website en wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *