Data verzamelaarsGeen categorie

Goedkoop gebruik domotica met voordelig internetabonnement

Voor het gebruik van een slimme thermostaat, slimme verlichting en bijvoorbeeld de Google Nest Hub heb je een internetverbinding nodig in huis. Koppel je telefoon aan het draadloze netwerk en bedien de verschillende apparaten via de apps die hiervoor beschikbaar zijn in de Play Store of App Store. Je wilt zo min mogelijk kwijt zijn aan je internetabonnement. In het bijzonder wanneer je nauwelijks games speelt of bijvoorbeeld grote bestanden downloadt. Internet vergelijken doe je met een handige online tool! Deze tools vertellen je binnen een minuut welk internetabonnement het beste aansluit op de behoeftes die je hebt. 

Tip: combineer internet en tv bij dezelfde aanbieder, om zo te kunnen profiteren van extra korting. Onder meer Vodafone en Ziggo bieden een alles-in-1 pakket aan, evenals KPN.

Benodigdheden voor het gebruik van domotica

Apparaten die kunnen worden aangesloten op het draadloze netwerk in huis hebben een aantal zaken nodig; een stabiele verbinding en een verbinding met voldoende bereik in je woning. Het bereik van een verbinding hangt voornamelijk samen met de router die je gebruikt. Voor domotica in huis kan het slim zijn om een mesh-netwerk op te zetten. Hierbij maak je gebruik van verschillende satellieten in huis. Deze vormen ieder een lokaal netwerk, wat over het algemeen beter werkt dan het gebruik van een WiFi-repeater die je in het stopcontact steekt. Hoewel iedere satelliet een eigen netwerk vormt, lijkt het alsof het om één netwerk gaat.

Internet vergelijken bij aanbieders

Je bent bij de bekende aanbieders van een vaste internetverbinding over het algemeen standaard verzekerd van een stabiele verbinding. Je kunt nog eens op websites kijken waar klachten over providers verzameld worden, om een beeld te krijgen van de betrouwbaarheid van partijen. Bij het gebruik van online tools voor het vergelijken van aanbieders van vast internet, is het verstandig om te kijken naar de geboden internetsnelheid. Des te sneller het netwerk is, des te meer je doorgaans ook betaalt. Je hebt de snelle internetverbinding echter lang niet altijd nodig.

Snelle router vereist voor een snelle verbinding

Houd er hierbij ook rekening mee, dat lang niet iedere router de snelle verbinding kan verwerken. Het kan ertoe leiden dat je ten gevolge van een ouder model router niet optimaal gebruik kunt maken van de internetsnelheid waar je wel voor betaalt. Voor mensen die naast het gebruik van hun domotica af en toe gamen en wat films streamen via Netflix is een internetsnelheid van 200 tot 250 Mb/s voldoende. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *