Data verzamelaarsGeen categorie

Handelen in bitcoin met slimme toepassingen doe je zo

Je kunt bijna geen nieuwspagina of krant openslaan of je leest er al over: de Bitcoin koers. Steeds meer Nederlanders zien de voordelen in van investeren in cryptomunten. Daarom stappen zij de laatste maanden massaal over op Bitcoin en andere cryptocurrency. De meeste mensen kiezen ervoor om handmatig te handelen in dergelijke virtuele munten. Met de juiste slimme toepassingen kun je dit proces echter ook automatisch laten gebeuren, namelijk met een zogeheten trading bot. Wat een crypto trading bot precies is en wat de voordelen ervan zijn, lees je hieronder.

Wat is een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is een slim computerprogramma dat op basis van jouw wensen en gewoontes handelt in Bitcoin en/of andere cryptomunten. Het woord ‘bot’ is afkomstig van ‘robot’, wat zo’n programma eigenlijk ook is. Je hoeft namelijk zelf niets te doen; een crypto trading bot bekijkt automatisch de actuele Bitcoin koers of koers van een andere cryptomunt en gaat aan de hand van jouw wensen wel of niet handelen in crypto.

Zo’n crypto trading bot doet die 24 uur per dag en zeven dagen per week. Dat betekent dat dit programma altijd op zoek is naar de beste trades en de juiste momenten. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat dat heel veel tijd (en geld) kost – bitcoin kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Voordat je aan de slag gaat met zo’n bot moet je wel weten wat je precies doet om het proces zo precies mogelijk uit te laten voeren.

Hoe werkt een crypto trading bot?

Daarom is het handig om te weten hoe een crypto trading bot precies werkt. Het computersysteem werkt met een API-sleutel, een geheime en beveiligde sleutel waarmee je toestemming geeft om in Bitcoin te handelen namens jou. Die API-sleutel maakt verbinding tussen jouw exchange account en de trading bot zodat het automatisch handelen kan beginnen.

Er zijn verschillende manieren en strategieën ontwikkeld voor de werking van zo’n trading bot. Het komt er uiteindelijk in ieder geval altijd op neer dat dit programma op het juiste moment Bitcoin (of andere munten) inkoopt en er pas mee gaat handelen wanneer er winst kan worden gemaakt. In de tussentijd staat de handel stil en zal je de munten gewoon blijven houden.

Voordelen van crypto trading bot

Er is een groot aantal voordelen te vinden aan zo’n crypto trading bot. Het grootste voordeel is dat je zelf niets hoeft te doen, omdat alles geautomatiseerd is. Andere voordelen zijn onder andere:

  • Crypto trading bots kennen geen emoties, zoals mensen dat wel kennen. Dat betekent dat zo’n bot vaak sterker kan handelen, omdat er niet uit emotie gehandeld wordt.
  • Je winst wordt altijd sneller vergroot en je verlies sneller verkleind met behulp van een crypto trading bot. Dat komt omdat zo’n bot ontzettend snel kan handelen – nog veel sneller dan de mens.
  • Crypto trading bots zijn altijd online en staan dus altijd aan. Dat betekent dat ze altijd bezig zijn met handelen wat in jouw voordeel werkt.

Het is goed om te weten dat er ook een paar kanttekeningen te vinden zijn bij dergelijke bots. Zo moet je zelf een ervaren trader zijn wanneer je aan de slag wilt gaan met een automatische crypto trading bot. Alleen zo kun je het volle vertrouwen in een robot hebben. Ook moet je oppassen met een markt die enorm volatiel is. Op zo’n moment is een trading bot niet heel handig. Voor de rest is het zeker interessant om je eens te verdiepen in crypto trading bots voor Bitcoin kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *