Aanstuurbare apparatenGeen categorie

Domotica in huis? Denk aan je woonverzekeringen

Domotica, de manier om jouw huis slim en veilig te maken via huisautomatisering. Omdat de ontwikkeling niet stil staat, volgen nieuwe technologieën elkaar snel op. Je investeert hiermee in comfort, gemak en veiligheid.

Inboedelverzekering

Als jij de domotica beheert vanaf je smartphone of tablet, dan is schade aan jouw smartphone slechts bij uitzondering te verhalen op je inboedelverzekering. Een inboedelverzekering biedt dekking voor veel roerende zaken. Helaas dekken veel verzekeraars schade aan een smartphone en tablets niet meer. Een inboedelverzekering vergelijken is daarom een must! Som zul ja namelijk voor domotica een aanvullende dekking moeten afsluiten. Ondanks de optie tot een aanvullende verzekering, vergoeden veruit de meeste verzekeraars de schade alleen, als je een all-risk verzekering hebt afgesloten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Loopt jouw smartphone of tablet schade op door een ander? Dan kan de aansprakelijkheidsverzekering van die persoon wel uitkomst bieden. Bij schade veroorzaakt door iemand anders, moet je een goede afweging maken met betrekking tot het declareren. De aansprakelijkheidsverzekering van de andere persoon keert namelijk vaak minder geld uit, dan jouw eigen aanvullende inboedelverzekering. Kijk dus goed naar de voorwaarden, voor je een declaratie indient.

All-risk verzekering

Draagbare elektronica is steeds minder goed te verzekeren. Zelfs als je een all-risk verzekering afsluit, heb je vaak nog te maken met een eigen risico.Voor elektronica is het aan te raden een specifieke verzekering af te sluiten. Er zijn speciale camera- en smartphone verzekeringen op de markt. De premie bedraagt al gauw enkele euro’s per maand. Je kunt ook eens denken aan een cyberverzekering. Hierbij is het mogelijk om de domotica te verzekeren tegen hackers, schade, diefstal enzovoort.

De toepassing van domotica is voor sommige verzekeraars reden om jou een korting op je verzekeringspremie aan te bieden. Domotica bespaart jou daarnaast ook energiekosten.
Deze beide voordelen geven jou wellicht de financiële ruimte, om de aanwezige domotica met een gerichte verzekering te laten dekken.

Conclusie

Tot op heden is vrijwel de enige manier om schade aan domotica vergoed te krijgen, via de aansprakelijkheidsverzekering van een ander. Wil jij toch zelf een goede verzekering, dan zal je een verzekering op maat moeten afsluiten. De interesse en toepassing, met betrekking tot domotica is echter groeiende. Grote kans dat meerdere verzekeraars hierop zullen inspringen. De kans dat er meerdere geschikte verzekeringen op de markt zullen komen, is dus niet ondenkbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *