Aanstuurbare apparaten

Philips Hue verlichting

Een Philips Hue-systeem is meer dan alleen verlichting. Het is een draadloos lichtsysteem dat je via een app kunt aansturen. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Je kunt tot 50 lichtbronnen tegelijk bedienen en van maar liefst 16 miljoen kleuren gebruik maken. Je kunt dus grenzeloos variëren met de kleuren en verlichting, maar dat is nog niet alles. Je kunt de lampen ook synchroniseren met je televisie, games en muziek. Je regelt dit via je tablet of telefoon met een van de honderden beschikbare apps. Het systeem werkt zowel met Android als iOS. Omdat je het systeem met een app kunt bedienen, kun je het dus ook aansturen als je niet thuis bent. Handig om je huis te beschermen tegen inbrekers.

Philips Hue Bridge

De Bridge is de kern van het verlichtingssysteem. Het zorgt ervoor dat je alle Hue-producten kunt aansturen met behulp van de app. Zodra je de Bridge hebt aangesloten en de app hebt gedownload kun je je fantasie de vrije loop laten. Stel je favoriete verlichtingssysteem samen of creëer elke dag weer een nieuwe sfeer in huis, afhankelijk van je wensen en stemming. Door gebruik te maken van de Hue Bridge kan je al je lampen ook in 1 keer koppelen aan bijvoorbeeld de HomeWizard. De Hue Bridge 2.0 is de nieuwe variant van de 1.0. Het grootse verschil is dat de Bridge 2.0 ook HomeKit van Apple en Siri ondersteund. Zo kun je je virtuele personal assistent Siri vragen om de lampen te bedienen of instellingen in te schakelen.

Philips Hue aansturen met Google Home

Installatie verlichtingssysteem

Het installeren van het verlichtingssysteem is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar de Philips Hue Bridge aan te sluiten op de wifi-router via een netwerkkabel. Deze netwerkkabel wordt meegeleverd met de Bridge. Daarna download je de app, waarmee je via je tablet of je smartphone verbinding kunt maken met de Bride. En dan ben je al klaar met de installatie, je kunt nu al je verlichting instellen zoals jij dat wilt. De installatie heb je dus in een paar minuten geregeld, maar met 16 miljoen kleuren kun je eindeloos experimenteren. Voor elke bui een andere kleur.

Philips Hue starterset

Er bestaan meerdere versies van de Philips Hue starterset. In een startpakket vind je de Bridge, de benodigde kabels en meerdere lampen. Vrijwel alle meegeleverde lampen zijn zeer energiezuinig. Met deze lampen kun je licht creëren in wittinten en in miljoenen kleuren. Je kunt het licht ook synchroniseren met je muziek, games of televisie. De hoeveelheid opties is ongekend. Een interessante starterset is bijvoorbeeld de Color Ambience E27, maar er bestaan ook andere versies. Er is er altijd wel een die aansluit bij jouw verlichtingswensen. Ontdek de mogelijkheden van dit bijzondere verlichtingssysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *