Geen categorieSmarthome apparaten

Waar moet je op letten als je batterijen gaat kopen?

De meeste van ons hebben een flink aantal batterijen in huis. Zeker als je met domotica bezig bent is de kans groot dat een aantal van je apparaten voorzien zijn van batterijen. Niet elke batterij is hetzelfde. In dit artikel kijken we naar de verschillen in batterijen en waar je op moet letten bij het kopen van batterijen. We kijken hierbij naar normale en oplaadbare batterijen zodat je goed voorbereid bent in je zoektocht naar nieuwe batterijen. Je kunt tegenwoordig namelijk talloze verschillende batterijen kopen.

Waarvoor ga je de batterijen gebruiken?

Het belangrijkste wat je jezelf af moet vragen vragen voordat je batterijen gaat kopen is de functionaliteit. Onze ervaringen met batterijen verschillen heel erg. Er zijn batterijen die prima zijn voor een fietslampje of apparaatje wat bijna nooit gebruikt wordt. Deze batterijen zijn vaak wegwerpbatterijen en erg goedkoop. Voor zwaardere toepassingen zoals een sterkere lamp, zaklamp of een flitser zijn wij persoonlijk erg fan van de Eneloop batterijen. Deze zijn verkrijgbaar in een zware variant (zwarte Eneloops) welke snel veel stroom kunnen leveren. Daarnaast zijn ze oplaadbaar en bevatten ze een slimme functie in die voorkomt dat je batterijen leeglopen als je ze niet gebruikt. Deze batterijen zijn wel wat duurder dan een standaard setje batterijen, maar we weten zeker dat je hier lang plezier van gaat hebben. Bij een vergelijkingstest kwamen we tot de conclusie dat deze batterijen weken langer meegingen bij hetzelfde gebruik van flitsers dan normale batterijen.

De prijs van de batterijen

Uiteraard speelt de prijs een belangrijke rol bij de aanschaf van nieuwe batterijen. We raden aan om niet voor de allergoedkoopste batterijen te gaan maar te kiezen voor kwaliteit. Lees vooraf ook goed de reviews als je ogen zijn gevallen op een merk en type batterij. Ook goedkope batterijen kunnen goed zijn en dure batterijen kunnen tegenvallen na aanschaf. Ook kun je het beste batterijen kopen van gerenommeerde merken. Let ook goed op de maat die je nodig hebt, er zijn namelijk allerlei soorten batterijen verkrijgbaar. Hieronder een overzicht van de meest gebruikte typen batterijen.

  • AA batterijen
  • AAA batterijen
  • 9 Volt blok batterijen
  • C batterijen
  • D batterijen
  • Knoopcelbatterijen
  • 12 volt batterijen

Oplaadbaar of eenmalig gebruik?

Oplaadbare batterijenZelf zijn we fan van oplaadbare batterijen. Voornamelijk omdat deze minder schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast heb je met oplaadbare batterijen en een snellader altijd batterijen bij de hand, zelfs als ze leeg zijn. Niets is namelijk zo vervelend om een lade open te trekken en alleen maar lege batterijen te hebben liggen. Eenmalig bruikbare batterijen zijn echter wel stukken goedkoper, en zeker apparaten die weinig stroom verbruiken kunnen prima werken op deze batterijen. Het is dus helemaal aan jou en de functie waarvoor je de batterijen gaat gebruiken welke soort het beste bij jouw situatie past.

Online batterijen kopen

Vroeger kocht je batterijen in de winkel, tegenwoordig doen we een hoop van deze aankopen online. Het voordeel van online batterijen kopen is dat de keuze vaak een stuk groter is dan in de winkel. Je kunt daarnaast verschillende soorten batterijen met elkaar vergelijken en reviews lezen die andere gebruikers hebben geschreven. Ook passen de batterijen vaak door de brievenbus dus hoef je hier thuis te blijven voor je bestelling. Dit artikel is geschreven in opdracht van Batterijenstunter.nl, een ideale plek om online je batterijen te bestellen.

Een gedachte over “Waar moet je op letten als je batterijen gaat kopen?

  • Beste Nick, bedankt voor je goede uitleg over het kopen van batterijen. Het is inderdaad goed om er over na te denken of je herbruikbare of batterijen voor eenmalig gebruik nodig hebt. Voor het milieu zijn de oplaadbare batterijen natuurlijk beter. Ik heb in de la nog een oplader met drukveren liggen, dus ik ga voor oplaadbare batterijen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *