Audio-Video apparatenGeen categorie

Gehoorproblemen? Lees hier!

Wist je dat maar liefst een op de vijf Nederlanders last heeft van gehoorproblemen? Dat is een behoorlijk aantal en het is dan ook belangrijk om hier iets aan te doen. Het kan zijn dat je al langere tijd merkt dat je minder goed hoort of dat je de tv of radio steeds harder moet zetten. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld in gezelschap moeite hebt om gesprekken te volgen. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei oplossingen beschikbaar om gehoorproblemen te verhelpen. IN dit artikel lees je meer over hoe een gehoortest werkt en wat de mogelijkheden zijn op het gebied van gehoorapparaten.

Hoe werkt een gehoortest?

Als je vermoedt dat je gehoorproblemen hebt, is het verstandig om een gehoortest te laten doen. Hiermee wordt bepaald in hoeverre je gehoor is aangetast. Bij Schoonenberg, de hoorspecialist van Nederland, kun je terecht voor een uitgebreide hoortest. Nu denk je misschien bij jezelf; Hoe werkt een gehoortest? Deze test wordt uitgevoerd door een gediplomeerde audicien en bestaat uit verschillende onderdelen. Zo wordt er onder andere gekeken naar de mate van gehoorverlies en de frequenties waarop je minder goed hoort. Op basis van de uitkomsten van de hoortest kan de audicien je vervolgens adviseren over welk hoortoestel het beste bij jou past.

Gehoorapparaten

Als het blijkt dat je een hoortoestel nodig hebt, kun je bij Schoonenberg terecht voor een uitgebreid assortiment gehoorapparaten. Hierbij kun je kiezen uit verschillende categorie├źn. Zo zijn er de basiscategorie├źn 1 en 2, die vooral gericht zijn op versterking van het geluid. Als je meer wilt dan alleen versterking, kun je kiezen voor een hoortoestel uit de categorie 3, 4 of 5. Hierbij kun je denken aan extra functies zoals bluetooth, met deze bluetooth gehoorapparaten kun je het hoortoestel bijvoorbeeld draadloos verbinden met je smartphone. Ook zijn er tegenwoordig hoortoestellen verkrijgbaar die op afstand kunnen worden aangepast door de audicien.

Maak een afspraak

Heb jij last van gehoorproblemen en wil je hier graag iets aan doen? Dan kan je het beste een afspraak maken voor een uitgebreide hoortest. Hierna krijg je vaak direct passend advies op maat. Het vinden van het juiste gehoorapparaat is namelijk maatwerk. Bij Schoonenberg word je dan ook altijd geholpen door een gediplomeerde audicien die je persoonlijk advies kan geven. De audicien zal samen met jou kijken naar jouw persoonlijke situatie en welk hoortoestel het beste bij jou past. Daarbij wordt er ook gekeken naar jouw wensen en behoeften. Wil je bijvoorbeeld een hoortoestel dat helemaal onzichtbaar is of juist een model dat extra gebruiksvriendelijk is? Er is gelukkig voor iedereen een geschikt gehoorapparaat verkrijgbaar. Door de oplossingen die er tegenwoordig zijn hoeven gehoorproblemen geen belemmering meer te zijn in het dagelijks leven. Met de juiste behandeling en ondersteuning kunnen veel mensen met gehoorproblemen weer volop genieten van het leven. Schoonenberg biedt niet alleen diverse soorten hoortoestellen en gehoorapparaten, maar ook professionele begeleiding en advies op maat. Of het nu gaat om een hoortest, de keuze van het juiste hoortoestel of de juiste instellen, bij een hoorspecialist staan altijd deskundige audiciens voor je klaar om je verder te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *