Geen categorieSmarthome apparaten

Hoe maak je je huis smart?

Je huis smart maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Met een paar eenvoudige veranderingen profiteer je van het gemak van een smart home. In een smart home vind je slimme producten die het leven makkelijker en efficiënter maken. Denk bijvoorbeeld aan lampen die zichzelf inschakelen als het avond is. Of smart verwarming die vanzelf de temperatuur regelt. Wil je weten wat je kunt doen om je huis slimmer te maken? Lees dan snel verder.

Wat zijn slimme producten?

Slimme producten werken zelfstandig en zijn niet afhankelijk van elkaar. Maar een smart home krijg je pas echt als deze slimme producten met elkaar samenwerken. Hoe fijn is het als je ‘s ochtends van huis weg gaat en de verwarming wordt vanzelf op een lagere temperatuur gezet en wordt weer verhoogd als je ‘s avonds thuiskomt! Er komen steeds meer slimme producten op de markt, waarvan de nieuwste varianten zelfs met elkaar kunnen samenwerken en zelflerend zijn. Alle dingen die je nodig hebt om je huis slimmer te maken vind je op Elektronica Voor Jou.

Vervang je gloeilampen voor slimmere varianten

Als je wilt beginnen met het slimmer maken van je huis koop dan een slimme fitting. Deze lampen zijn erg eenvoudig te installeren en kun je gelijk gebruiken. Ze zorgen daarnaast voor een flinke energiebesparing. Slimme lampen zijn Led-lampen die veel minder energie gebruiken dan gloei- of halogeen lampen.

Slimme stekkers

Met een slimme stekker kun je je lamp bedienen met een afstandsbediening en vaak ook vanuit een app op je mobiele telefoon. Een slimme stekker is duurder in de aanschaf, maar je krijgt er een hoop voor terug. Je kunt je lampen bedienen vanuit een app op je mobiele telefoon, vaak met spraakbediening in combinatie met een smart speaker en er is integratie mogelijk met andere slimme producten. Zo bepaal je zelf wanneer je lampen aan en uitgaan ook als je niet thuis bent.

Een slimme thermostaat

Als je je verlichting slim hebt gemaakt heb je de eerste stap richting een smart home gezet. De volgende stap die je kunt nemen is slimme verwarming. Een slimme thermostaat heb je in twee varianten. De kamerthermostaat sluit je aan op je CV-ketel en kun je vervolgens bedienen en instellen vanuit een app. Een radiatorknop thermostaat regelt de verwarming per kamer.

Bedien je multimedia apparatuur met een afstandsbediening

Je hebt nu je verlichting slim gemaakt en ook je thermostaat kun je automatisch aan- en uit laten gaan. Met een universele afstandsbediening kun je je tv, mediabox en andere multimedia apparatuur met slechts een afstandsbediening bedienen. Kies je voor een afstandsbediening met een hub dan heb je veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld je smartphone gebruiken om naast alle andere smart home producten ook je multimedia apparatuur te bedienen. Zo hoef je je afstandsbediening niet meer te gebruiken en te richten op de apparatuur.

Apparaten die met elkaar kunnen communiceren

Er zijn al smart apparaten die verbinding hebben met het internet die zelflerend zijn en gedrag kunnen herkennen en daarop inspelen, waardoor menselijke interventie steeds minder wordt. Zo heb je al slimme thermostaten en aircosystemen die je leefpatroon leren kennen en de verwarming daarop aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *