Doe het zelf systemen

Homewizard domotica systeem

De Homewizard is een domotica systeem dat geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Het werkt samen met een aantal merken van aanstuurbare apparaten en sensoren. Onder andere de apparaten van KlikAanKlikUit zijn makkelijk te koppelen met de HomeWizard. Ook qua prijs zit de HomeWizard op een beginnersniveau. De HomeWizard is al verkrijgbaar vanaf 229 euro. Via de site van HomeWizard kan je diverse pakketten bestellen. Bijvoorbeeld een pakket met een weerstation of een pakket met diverse schakelaars.

Verlichting via de Homewizard

Het meest gebruikte onderdeel van domotica is de verlichting in huis. Het is zeer makkelijk om met een domotica systeem je verlichting in huis te regelen. Dit kan al door een simpel setje aan te schaffen van KlikAanKlikUit. Met zo’n setje kan je met een afstandsbediening je lichten schakelen. Met een Homewizard til je domotica echter naar een volgend niveau. Je kunt je lichten nu schakelen met je telefoon, maar bijvoorbeeld ook acties toewijzen. Zo kan je instellen dat als je binnenkomt na zonsondergang en de deur open gaat, het licht aan moet gaan en 5 minuten later weer uit moet gaan. En dat allemaal met een paar kleine instellingen in de app.

Apparaten koppelen

Apparaten koppelen gaat heel makkelijk met de HomeWizard. Je opent de app en gaat naar apparaat toevoegen. Hier kies je het soort apparaat dat je wil toevoegen. Er staat dan vanzelf welke actie je uit moet voeren om het apparaat te koppelen. Bij de meeste apparatuur zal dit hetzelfde zijn als het koppelen met de afstandsbediening of sensor. De Homewizard pikt dit signaal automatisch op en koppelt zichzelf aan het apparaat.

Wat is er nog meer mogelijk?

Zolang een apparaat ondersteund wordt door de HomeWizard zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan je gordijnen, garagedeuren, rolluiken, enz, enz, koppelen. Wij hebben de HomeWizard zelf ook getest en waren op het punt dat wij ’s ochtends de gordijnen open kon laten gaan en de verlichting bij zonsondergang vanzelf aan konden laten gaan. Als we thuis kwamen tussen zonsondergang en zonsopgang ging het licht in de gang aan zodra de voordeur geopend werd. Door middel van een beweging sensor op de hal boven konden we het licht aan laten gaan zodra je ’s nachts naar de wc ging. Uiteindelijk is het is afhankelijk van de apparaten die je hebt en de manier waarop je ze koppelt wat de mogelijkheden zijn.

Scenario’s toevoegen

Zodra alles gekoppeld is dan kun je ook scenario’s aan gaan maken. Welke scenario’s je aan kan maken is afhankelijk van het aantal apparaten en sensoren dat je gekoppeld hebt. Een voorbeeld is: stuur een snapshot van de IP-camera naar mijn mobiel zodra er op de deurbel gedrukt word. Of laat het licht 5 minuten aan gaan als er beweging gedetecteerd word bij de bewegingssensor. Ook kan je zonsopgang en zonsondergang gebruiken, zodat de verlichting netjes aan en uit gaat ook als je niet thuis bent.

Wat kost een Homewizard?

Je koopt een basispakket van de Homewizard al voor € 199,- incl. BTW. Hoe hoog de kosten verder oplopen is niet te zeggen. Dit is uiteraard compleet afhankelijk van hoeveel uitbreidingen je aansluit. De meeste uitbreidingsmodules zijn te krijgen voor een paar tientjes. Hierdoor zijn de totale kosten van een domotica systeem met de Homewizard vaak rond de 400-500 euro, tot ongeveer 1000 euro als je het heel uitgebreid maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *