Doe het zelf systemen

De juiste keuze domotica systeem

Domotica wordt ook wel huisautomatisering genoemd. Onder domotica vallen alle technologische hulpmiddelen die bijdragen aan meer wooncomfort in of om het huis. Enkele bekende voorbeelden zijn slimme verlichting, slimme thermostaten en het op afstand regelen van de verwarming. Merken van slimme verlichting zijn Philips Hue en KlikAanKlikUit, lichtsystemen die via een app kunnen worden aangestuurd. Slimme thermostaten helpen je energie te besparen en houden het stroomverbruik bij. Homewizard heeft zowel slimme meters als producten om de verwarming op afstand te bedienen met je smartphone.

KlikAanKlikUit

Bij de producten van KlikAanKlikUit staat comfort centraal. De draadloze KlikAanKlikUit producten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het bedienen van de verlichting of rolluiken of voor het beveiligen van je huis. De producten zijn gemakkelijk zelf te installeren en kunnen met elkaar worden gecombineerd tot een systeem dat perfect aansluit op je woonsituatie. KlikAanKlikUit is gewoon te integreren met je bestaande apparaten en verlichting. In het assortiment van KlikAanKlikUit vind je onder andere draadloze schakeldozen, schakelaars, deurbellen, dimmers, bewegingsmelders, wandschakelaars en afstandsbedieningen.

HomeWizard

HomeWizard biedt vele handige domoticatoepassingen. Via de app kun je bijvoorbeeld de verlichting aansturen, je alarmsysteem of beveiligingscamera monitoren, je zonwering of thermostaat besturen en je energieverbruik monitoren. Met de HomeWizard EnergyLink meet je bijvoorbeeld je energieverbruik middels een slimme meter. Ook kun je het apparaat aansluiten op zonnepanelen om zicht te houden op de gemaakte teruglevering van opgewekte stroom aan het netwerk. Met de HeatLink is het mogelijk om je verwarming te besturen vanaf je smartphone. Zo is je huis altijd alvast lekker warm als je thuiskomt of kun je vanaf je vakantieadres nog even de verwarming omlaag zetten als je dat was vergeten. Ook heel handig is de Awareness Kit met rookmelder en bewegingssensor. Als een van beide sensoren wordt geactiveerd, dan krijg je een notificatie op je smartphone. Dat geeft een veilig gevoel.

Philips Hue

De HomeWizard app is ook heel goed te combineren met de lampen van Philips Hue. Met dit lichtsysteem kun je je huis verlichten met miljoenen kleuren. Hiervoor heb je alleen de Philips Hue Bridge nodig en de app. De functies van HomeWizard kun je toepassen op het lichtsysteem. Je kunt bijvoorbeeld een timer instellen voor het tijdstip dat de zon onder of op gaat. Ook heel handig is dat je een actie kunt aanmaken, zodat de Hue een bepaalde kleur geeft bij een bepaalde trigger, bijvoorbeeld wanneer een sensor iets detecteert. Met een zogeheten scène kun je verschillende lampen combineren en je hele kamer ineens van de gewenste sfeer voorzien.

Zelfbouw domotica

Als je handig bent, dan kun je zelf ook meer ingewikkelde domotica bedenken en aanleggen. Je kunt bijvoorbeeld zaken als verlichting, thermostaten, alarmen en verschillende schermen met elkaar integreren. Het juiste domotica systeem vergroot dus het wooncomfort en gebruiksgemak en kan er ook nog eens voor zorgen dat je energieverbruik omlaag gaat. Je kunt zelfbouw domotica soms ook kopen met ondersteuning. Mocht je dan toch vragen hebben of ergens tegenaan lopen, dan kun je contact opnemen met de leverancier van het systeem. Zij helpen je dan verder met de installatie van de zelfbouw domotica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *