Data verzamelaarsGeen categorie

Je eigen website online? Dat gaat niet vanzelf

Een website maken, dat is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Er zijn kant en klare programma’s voor, of zelfs websites, waardoor je binnen korte tijd een site in elkaar kan hebben gezet. Maar dan ben je er nog niet. Zo’n site staat vervolgens niet vanzelf op het internet, daar heb je wel webhosting voor nodig. En om vervolgens ook nog eens bezoekers te trekken, zal je vaak nog wat meer stappen moeten zetten.

Hoe krijg je je site online?

Een site online zetten, dat kun je in principe niet zelf. Iedere site die op het internet staat, staat daar via een webhosting bedrijf. Deze bedrijven hebben enorme servers, waarop de sites van hun klanten aanwezig zijn. Door razendsnelle verbindingen zorgen deze bedrijven ervoor dat de sites vervolgens bereikbaar zijn voor iedereen wereldwijd.

Dat doen ze natuurlijk niet voor niets. Heb je een website en wil je deze online zetten, dan heb je daar doorgaans een webhosting pakket voor nodig. Deze zijn er in alle soorten en maten. Is je site niet zo groot, en verwacht je ook geen duizenden bezoekers tegelijk? Dan kun je vaak met een klein pakket af, en ben je vaak voor een klein bedrag in de maand al klaar. Je krijgt dan meestal een paar mailadressen tot je beschikking, voldoende opslag voor een kleine site en genoeg dataverkeer om een paar gasten tegelijk te ontvangen. Ook zaken als back-ups zijn meestal wel geregeld. Heb je wat grotere plannen, en wil je kunnen groeien zonder dat je website begint te piepen en kraken? Dan kun je beter voor een wat groter pakket kiezen. Niet alleen is de data dan geen probleem, ook de ondersteuning en service vanuit het hostingbedrijf is dan meestal wat uitgebreider.

En waar blijven de bezoekers nu?

Heb je je een keuze gemaakt, en staat je website online? Nou, dan kun je met je armen over elkaar gaan zitten, je taak zit erop!

Helaas blijkt dat in de praktijk niet zo te zijn, al is het wel de verwachting die veel mensen hebben. De website staat online op internet, meer hoef je niet te doen toch? Wel als je ook daadwerkelijk bezoekers wilt gaan ontvangen. Net zoals een winkel aan enige promotie moet doen als ergens een filiaal wordt geopend, mensen weten dat tenslotte niet vanzelf, zal je ook je website onder de aandacht moeten brengen voor mensen hem weten te vinden. Zoekmachines hebben miljoenen sites die zij moeten doorzoeken, en al zal jouwe wel zo nu en dan tussen de resultaten staan, of dat op de eerste tien pagina’s is, is maar zeer de vraag.

Adverteren en zorgen voor goede SEO is dus eigenlijk een must om een beetje op te vallen tussen die miljoenen andere sites, en om ervoor te zorgen dat je ook daadwerkelijk bezoekers zal treffen. Die site is misschien binnen een paar minuten gemaakt en online gezet, om hem tot een succes te maken is er wel iets meer nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *