Audio-Video apparatenGeen categorie

De nieuwste Samsung S21: wat mogen we ervan verwachten?

Als we de welingelichte bronnen mogen geloven lanceert Samsung op donderdag 14 januari de nieuwe Samsung S21. Als dat zo is dan zou je op die dag ook de S21 Plus of S21 Ultra kunnen pre-orderen. Wat de toestellen gaan kosten is nog niet bekend, hoewel bij sommige Belgische providers al Samsung Galaxy S21 prijzen zijn opgedoken. Hoe dan ook; wanneer het allemaal klopt en loopt zoals het moet lopen kun je dan eind januari al je nieuwe Samsung S21 in handen hebben. Dit alles wordt nog niet officieel door Samsung zelf bevestigd, maar wij vertellen je nu al waarom de Samsung Galaxy S21 het wachten waard is.

Samsung SmartThings

Als je dat nog niet hebt gedaan is het slim om je aan te melden bij het home platform Samsung SmartThings. Hiermee stuur je straks met je Samsung S21 alle slimme apparaten die je in huis hebt aan. Slimme Samsung producten zoals televisie, koelkast, wasmachine en deurbel bedien je zo met je Samsung Smartphone of tablet. Zo ben jij helemaal klaar voor de toekomst als de nieuwe S21 arriveert.

Strak van voor naar achter

De voorkant van deze nieuwe Samsung is niet veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger. Voor de achterkant is het een ander verhaal. Daar zien we duidelijk dat het camera eiland anders is ontworpen. Zo zijn de camera’s in de uiterste bovenhoek geplaatst, het vouwt zich om de rand van het toestel heen. Hierdoor is het design nóg strakker. Het is de verwachting dat deze nieuwe mobiele paradepaardjes van Samsung straks leverbaar zijn in het wit, grijs, zilver, paars en roze.

Haarscherpe foto’s en video’s

Wat we met enige zekerheid kunnen stellen is dat de S21 en S21 Plus de bekende 12 megapixel hoofdcamera krijgen. Aangevuld met een 12 megapixel groothoeklens en een 64 megapixel telelens met 3X optische zoom. De ontwikkelaars van Samsung hebben er bij de S21 Ultra een schepje bovenop gedaan. Dit topmodel uit de S21-serie heeft een betere sensor die zorgt voor scherpere en kleurrijkere foto’s met meer contrast. Daarnaast zou de S21 uitgerust worden met 2 telelenzen met 3X en 10X optische zoom. Deze technologie staat garant voor 10X inzoomen zonder scherpteverlies.

Power processor

In Europa worden de smartphones naar alle waarschijnlijkheid uitgerust met de gloednieuwe Samsung Exynos 2100 chip. Er wordt gezegd dat deze processor zijn voorgangers doet verbleken qua prestaties en snelheid. Ook de batterij van de Samsung S21 Plus heeft een flinke upgrade gehad. De capaciteit is van 4.500 naar 4.800 mAh gegaan. De batterijen van de S21 en van de S21 Ultra blijven respectievelijk 4.000 en 5.000 mAh houden.

Razendsnel verversen

Als het gaat om de schermen van verschillende modellen zijn bepaalde keuzes gemaakt die niet iedereen misschien direct begrijpt. Zo krijgen de S21 en S21 Plus modellen waarschijnlijk een 6,2 en 6,7 inch scherm in full HD. Dat zou betekenen dat deze niet zo kraakhelder zijn als die van de vorige Samsungs. Daarentegen is het 6,8 inch Quad HD scherm van Samsung S21 Ultra van ongekende kwaliteit. Zo ververst deze door de speciale LPTO-technologie tussen de 1 en 120X per seconde. Als dit niet nodig is schakelt het toestel zelf een tandje terug qua energie slurpende ververs modus, op deze manier trek je de batterij minder snel leeg. Deze automatische functie zit niet op de andere modellen, daar moet je zelf de verversingssnelheid instellen op 60 of 120X per seconde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *