Aanstuurbare apparatenGeen categorie

Zo gebruik je domotica op kantoor

Domotica op kantoor heeft zo’n voordelen. Allereerst maken slimmere apparaten het leven van iedereen die er werkt een stuk makkelijker. Daarnaast scheelt het in de portemonnee, omdat er minder energie wordt verbruikt. De energierekening van een kantoor kan immers aardig in de papieren lopen.  Dit is ook nog eens duurzaam, dus draag je meteen een steentje bij aan het milieu. Tot slot is het vaak ook nog veiliger. Het is even een investering, maar dat geld haal je er later weer uit. We praten je bij over de mogelijkheden van domotica op kantoor.

Voor wie?

Domotica kan in elk kantoor van pas komen, of het nu om een seo bureau, een logistiek bedrijf of een advocatenkantoor gaat. Ook hebben zowel grote als kleine bedrijven baat bij slimme apparaten. Je kunt tenslotte zelf bepalen in hoeverre je domotica toepast.

Slimme verlichting

Zodra je klaar bent met vergaderen en de laatste deelnemer de ruimte heeft verlaten, gaan de lichten automatisch uit. En voordat je als eerste het kantoorpand betreedt, zet je het licht vanaf je smartphone alvast aan. Dat zijn zomaar wat wensen die met slimme verlichting werkelijkheid kunnen worden. Met veel slimme verlichting kun je er bovendien voor zorgen dat het licht altijd op de juiste sterkte staat. Dit voorkomt dat medewerkers last van hun ogen krijgen.

Temperatuur

De rekening voor een verwarming en airconditioning kan op kantoor hoog oplopen. En dat terwijl dat echt niet altijd nodig is. Met slimme apparaten houd je de temperatuur onder controle. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde tijden instellen en alleen op bepaalde plekken de verwarming aanzetten. Zeker in deze tijd, waar het gros van de mensen thuiswerkt door de coronacrisis, is het zonde om het heel het kantoor te verwarmen. Een veelgehoord probleem is dat het op kantoor niet aangenaam is. Met een slimme thermostaat is het altijd de goede temperatuur.

Beveiliging

De beveiliging van je kantoor is ongetwijfeld een belangrijk punt. Er staan tenslotte een hoop waardevolle dingen op kantoor. Ook de beveiliging kan domotica voor je uit handen nemen. Je hebt bijvoorbeeld slimme alarmsystemen, beveiligingscamera’s en rookmelders. Ook is het mogelijk om een deurbel te installeren waarbij je vanaf je bureau ziet wie er voor de deur staat en de lichten automatisch aan laten springen als er iemand het gebouw nadert. Met slimme beveiliging kun je vanaf thuis zien wat er op kantoor gebeurt, wat een veilig gevoel geeft.

Overige apparaten

Er zijn nog veel meer slimme apparaten op hun plek in een kantoor. Wat dacht je van een slimme printer? Het handige daaraan is dat je deze op afstand én via je smartphone of tablet kunt bedienen. Er zijn zelfs slimme printers die meteen inkt bijbestellen zodra deze op is, zodat je nooit onverhoopt zonder inkt zit. En koffie mag uiteraard ook niet op een kantoor ontbreken. Er zijn tegenwoordig zelfs slimme koffieapparaten. Dan staat je koffie al klaar zodra je met pauze gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *