BeveligingGeen categorieSmarthome apparaten

Hoe gebruik je smart devices in huis?

Slimme producten zijn populairder dan ooit. In steeds meer huizen vind je bijvoorbeeld slimme bewakingscamera’s of slimme beeldschermen. ‘Smart home gadgets’ en accessoires op mobilesupplies.nl zijn zeer betaalbaar en eenvoudig te gebruiken. Natuurlijk is het wel handig om even ons artikel te lezen. Want hoe bedien je met smart devices huishoudelijke apparaten?

Smart home gadgets

Gadgets voor een smart home beschikken tegenwoordig over allerlei functies. Zo kun je ze bedienen vanaf een tablet, telefoon en zelfs met het geluid van je stem. Ze kunnen  lichten aan en uit doen,  het volume van de muziek verhogen en het nieuws- en weerbericht weergeven. En dat alles door alleen maar op een knopje te drukken van je smartphone. Daarmee bedien je eenvoudig de verlichting, sloten, camera’s en thermostaten in huis. Je kunt ze in- of uitschakelen en sommige instellingen wijzigen

Thuisbesturing en Google-home app

Huisautomatisering wordt ook wel domotica genoemd. Veel thuisbesturing werkt met apparaten die zijn aangesloten op de Google-home app, dat geschikt is voor de iPhone en iPad. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Camera’s
 • Stekkers
 • Vacuüms
 • Televisies
 • Luidsprekers
 • Lichten
 • Thermostaten
 • Sloten

Hoe stel je thuisbedieningselementen in?

Het instellen van thuisbedieningselementen is gelukkig erg eenvoudig. Volg dit stappenplan en je bent binnen een paar minuten klaar:

 • Zoek de Google Home-app of download deze in de Play Store.
 • Raak de Home app app info aan en houd deze vast.
 • Als de app nog niet is ingeschakeld, tik dan op Inschakelen.
 • Sluit de slimme apparaten aan op de startapplicatie.

Wat kun je doen met smart home devices?

Houd de aan- en uitknop van de telefoon ingedrukt om apparaten snel te kunnen bedienen. Op die manier wijzig je bijvoorbeeld de temperatuur van een thermostaat en de helderheid van verlichting in huis. Of bekijk live video’s van camera’s en pauzeer muziek of video’s als je dat wenst.

1. Bescherm je veiligheid en privacy

Het klinkt allemaal heel mooi en aardig, maar smart devices brengen ook de nodige risico’s met zich mee. Na de installatie ben je nog niet klaar. Nu is het tijd om je beveiliging op orde te brengen. Cybercriminelen hebben bijvoorbeeld babyfoons gekaapt en mensen bespioneerd met hun webcams. Ook krijgen cybercriminelen soms toegang tot gegevens op de slimme thermostaat, zodat ze weten wanneer je thuis of onderweg bent. Ook is het natuurlijk niet de bedoeling dat iemand toegang krijgt tot infomatie die je hebt gedeeld met bijvoorbeeld Google Home. Misschien heb je wel wachtwoorden of financiële informatie gedeeld. Dat is natuurlijk problematisch, maar gelukkig is er een oplossing voorhanden. Een aantal tips om je smart home devices zo goed mogelijk te beveiligen:

2. Geef je router een naam

Gebruik niet de naam die de fabrikant aan de router heeft gegeven. Geef de router in plaats daarvan een ongebruikelijke naam die niet aan jouw adres is gekoppeld. Je wilt namelijk niet dat de naam van je router persoonlijke informatie weggeeft.

3. Gebruik een sterke encryptiemethode voor Wi-Fi

Het is verstandig om een sterke encryptiemethode te gebruiken, zoals WPA2. Doe dit meteen wanneer je de Wi-Fi-netwerktoegang instelt. Dit zorgt ervoor dat je netwerk en communicatie veilig blijft.

4. Stel een gastnetwerk in

Houd jouw Wi-Fi-account privé door een gastnetwerk in te stellen. Bezoekers, vrienden en familieleden kunnen zich aanmelden op een apart netwerk dat niet verbonden is met je smart home devices.

5. Gebruik sterke, unieke wachtwoorden voor Wi-Fi-netwerken en apparaten accounts

Vermijd gewone woorden of wachtwoorden die gemakkelijk te raden zijn. “123456” of “wachtwoord” gebruiken is echt gee geen goed idee. Gebruik in plaats daarvan complexe wachtwoorden die bestaan uit letters, cijfers en symbolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *